buduie-infrastrukturu-dlia-okupantiv-sbu-oholosyla-pidozru-ministru-transportu-dnr

Будує інфраструктуру для окупантів: СБУ оголосила підозру "міністру транспорту днр"

 • 34224 переглядiв

СБУ повідомила про підозру 'міністру транспорту ДНР' Володимиру Тужиліну за посягання на територіальну цілісність України. Він займається будівництвом транспортних шляхів для перекидання військ РФ в Україну.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного російського посадовця, який забезпечує логістику для окупантів на сході України. Йдеться про "міністра транспорту днр" Володимира Тужиліна. Про це пише УНН з посиланням на СБУ.

Деталі

Слідчі з'ясували, що раніше він очолював головне управління автодоріг у Нижньогородській області рф. Проте у травні 2023 року його призначили "міністром транспорту днр" у тимчасово захопленій частині території Донеччини.

На цій "посаді" фігурант займається будівництвом нових транспортних шляхів для перекидання військ рф з Ростовської області в Україну. Насамперед це пряма залізнична лінія, яка має проходити з території росії у напрямку Донецька.

Одночасно Тужилін організовує транспортне сполучення тимчасово окупованого Маріуполя з тимчасово окупованими Бердянськом та Мелітополем.

Міністру МВС Часів Януковича повідомили про підозру у державній зраді - ДБР 17.07.24, 15:53

За наявними даними, ворог планує використовувати цей маршрут як альтернативний шлях для перекидання своїх військ до Криму та на передову південного фронту.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Тужиліну про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Наразі він перебуває на тимчасово окупованій території на сході нашої держави

- підсумували в СБУ.

У відомстві додали, що Служба безпеки встановила місце перебування зловмисника і проводить комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо

Правоохоронці повідомили про підозру в держзраді і колабораційній діяльності ексмеру Вовчанська, йому загрожує довічне увʼязнення

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    OpenAI випускає дешевшу та легшу модель для розробників

     • 8035 переглядiв