brytanskyi-premier-pidtrymav-avtorku-harri-pottera-u-superechtsi-pro-zakonodavchyi-zakhyst-transhenderiv

Британський прем'єр підтримав авторку "Гаррі Поттера" у суперечці про законодавчий захист трансгендерів

 • 27767 переглядiв

Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак підтримав Джоан Роулінг, яка, можливо, порушила шотландський закон про злочини на ґрунті ненависті, назвавши трансгендерних жінок чоловіками. Сунак заявив, що його партія "завжди буде захищати свободу слова" і що люди не повинні переслідуватися "за викладення простих фактів про біологію"

Ріші Сунак підтримав Джоан Роулінг, яка могла порушити закон про запобігання ненависті в Шотландії, назвавши трансгендерних жінок чоловіками. Прем'єр-міністр Великої Британії заявив, що його партія "завжди захищатиме свободу слова", та зазначив, що людей не слід переслідувати "за викладення простих фактів про біологію".

Про це передає УНН із посиланням на The Daily Telegraph.

Деталі

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтримав авторку серії романів про Гаррі Поттера Джоан Роулінг після того, як письменниця кинула виклик шотландській поліції, яка використовувала нові закони Шотландії про злочини на ґрунті ненависті, щоб заарештувати її за її погляди на трансгендерні питання.

Роулінг заявила, що з нетерпінням чекає арешту після того, як в день набуття чинності нового закону, вона описала деяких трансгендерних жінок як чоловіків.

"Жартую. Очевидно, що люди, згадані у вищезгаданих твітах, зовсім не жінки, а чоловіки, всі до одного. Ухвалюючи Шотландський закон про злочини на ґрунті ненависті, шотландські законодавці, схоже, надали більшого значення почуттям чоловіків, які втілюють своє уявлення про жіночність, хай навіть у мізогіністичний чи опортуністичний спосіб, ніж правам і свободам справжніх жінок і дівчат". – ідеться у дописі.

Гарвард видалить палітурку, зроблену з людської шкіри, із книги 1800-х років29.03.24, 04:50

Вона сказала також: "Свободі слова та переконанням у Шотландії прийшов кінець, якщо точний опис біологічної статі буде визнано злочинним".

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства підтримав Роулінг, заявивши, що консерватори завжди будуть захищати свободу слова.

"Людей не можна криміналізувати за викладення простих фактів з біології. Ми віримо у свободу слова в цій країні, і консерватори завжди будуть її захищати", - сказав Ріші Сунак.

Прем’єри серіалів у квітня31.03.24, 15:09

Довідково

1 квітня уряд Шотландії ввів у дію Закон про злочини на ґрунті ненависті та громадський порядок.

Закон підтримали майже всі СНП та Лейбористські депутати, його було прийнято ще три роки тому, але імплементація була відкладена, оскільки правоохоронці не готові впоратися з очікуваними наслідками введення його у дію. Поліція Шотландії заявила, що їй потрібен час для навчання, при цьому третина офіцерів досі не пройшла двогодинний курс навчання, пише Telegraph.

Нагадаємо

Велика Британія пропонує використовувати заморожені російські активи як заставу для кредиту чи облігацій для надання фінансування Україні, з очікуванням, що їх відшкодують, коли росія виплатить репарації.

Найочікуваніші фільми квітня31.03.24, 11:41

Популярні

Новини по темі