brytanska-rozvidka-rf-vtrachaie-potuzhni-rakety-cherez-nespravnosti-u-yikh-vyrobnytstvi

Британська розвідка: рф втрачає потужні ракети через несправності у їх виробництві

 • 21902 переглядiв

росія втрачає потужні ракети AS-23a KODIAK через збої в їх виробництві, ймовірно, викликані санкціями і поспішним виготовленням для задоволення потреб війни проти України.

В росії виникли проблеми з виробництвом ракет повітряного базування AS-23a KODIAK, якими вона б'є по українських об'єктах енергетичної інфраструктури, йдеться у звіті розвідки, який оприлюднило Міноборони Британії, передає УНН.

Деталі

У звіті зазначається, що на фотографіях з відкритих джерел від 31 березня 2024 року видні уламки ракети, що впали в полі в саратовській області, на півдні росії. Спочатку вважалося, що це частини можливого українського БПЛА, але після більш ретельного стало зрозуміло, що уламки, швидше за все, є фрагментами російської крилатої ракети повітряного базування AS-23a KODIAK ( так в НАТО позначають ракети Х-101, Х-102 - ред.) 

Як вважають у британській розвідці, досить імовірно, що уламки були отримані в результаті несправності ракети KODIAK, яка була запущена в бік України раніше того ранку. 

У Міноборони Британії зазначають, що саратовська область рф  є відомим місцем запуску російських бомбардувальників дальньої авіації. Зокрема, на енгельському аеродромі базується кілька літаків. 

АС-23а KODIAK- найкращий російський високоточний керований боєприпас, дальність дії якого становить близько 4 000 км. Він широко використовувався проти України, останнім часом - по об'єктах енергетичної інфраструктури по всій країні

- йдеться у звіті британської розвідки.

Як вважають у Міноборони Британії, досить імовірна "несправність такої престижної ракети вказує на проблеми в її виробництві, на які, ймовірно, вплинули санкції та поспішність у задоволенні потреб війни". 

Інформація від експертів враховується при відбитті ворожих повітряних атак – Євлаш04.04.24, 12:44

Популярні

Новини по темі

У російському саратові вже не вперше підпалили музей "сво"

 • 22474 переглядiв

росія вдруге за місяць не змогла запустити в космос ракету

 • 22037 переглядiв