ukenru
brytanska-rozvidka-rf-ne-vystachaie-soldativ-na-novi-viiskovi-okruhy-cherez-viinu-v-ukraini

Британська розвідка: рф не вистачає солдатів на нові військові округи через війну в Україні

 • 34222 переглядiв

росії не вистачає солдатів для формування нових військових округів через те, що її війська беруть участь у війні в Україні.

росія вирішила сформувати ще один армійський корпус, оскільки більшість її сил залишається задіяною в операціях в Україні, і їй потрібно докладати зусиль для розширення своїх сил на північному заході країни. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, пише УНН.

Деталі

У зведенні йдеться, що росія уже почала розміщувати оголошення про набір до нового 44-го армійського корпусу в лузі в ленінградському військовому окрузі.

Аналітики зазначають, що росія докладає зусиль щодо збільшення своїх сил на північному заході країни, оскільки більша частина її сил, як і раніше, задіяна в операціях в Україні.

За даними британської розвідки, рф майже, напевно, доведеться вирішити, чи залишаться нові підрозділи, такі як 44-й армійський корпус, у місцях дислокації своїх гарнізонів після їх створення або ж вони будуть переведені для операцій в Україні для підтримки там бойової потужності.

Раніше новостворені підрозділи були негайно перекинуті в Україну, і майже напевно необхідність продовження операцій перешкоджає ширшим амбіціям росії щодо розширення збройних сил,

- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

Британська розвідка проаналізувала здатність рф сформувати й оснастити дві нові армії, що складатимуться з 14 дивізій і 16 бригад, про які оголосив міністр оборони росії сергій шойгу, але сумнівається в їхній ефективності через обмежену підготовку, застаріле обладнання та інфраструктурні проблеми.