ukenru
britanskiy-viyskoviy-korabel-zitknuvsya-z-rosiyskoyu-submarinoyu

Британський військовий корабель зіткнувся з російською субмариною

 • 41959 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Корабель Королівського військово-морського флоту Великої Британії зіткнувся з російським підводним човном у Північній Атлантиці. Про це з посиланням на джерела в Міністерстві оборони Сполученого Королівства повідомляє таблоїд The Sun, пише УНН.

Сталося це ще в 2020 році, але про інцидент стало відомо тільки зараз.

Цитата

"Російський торпедний підводний човен, здатний нести торпеди з ядерними боєголовками, врізався в гідролокатор, що буксирується фрегатом Northumberland", - повідомили журналісти.

Деталі

Вважається, що це перше зіткнення кораблів ВМФ Росії і Королівства з моменту закінчення "холодної війни".

За даними The Sun, британський фрегат відстежував місце розташування російського підводного човна приблизно в 200 милях на північ від Шотландії, але перервав місію і повернувся в порт для ремонту.

Повідомляється, що російський підводний човен зачепив трос ехолокатора корабля. При цьому наголошується, що, швидше за все, російський підводний човен також отримав пошкодження.

Джерело в Міноборони зазначило, що ймовірність випадкового зіткнення — "мільйон до одного".

Що було раніше

Як писав УНН, у жовтні минулого року більше десятка американських моряків отримали поранення після того, як атомний підводний човен зіткнувся з "невідомим об'єктом" під час занурення в Південно-Китайському морі.

Інцидент стався всього через кілька тижнів після того, як США, Велика Британія та Австралія уклали історичний пакт про безпеку в Азіатсько-тихоокеанському регіоні, що вважається спробою протистояти Китаю. 

Українські Національні Новини

Новини Світу