ukenru
britanski-deputati-vidkinuli-vsi-alternativni-varianti-ugodi-z-yes-po-brexit

Британські депутати відкинули всі альтернативні варіанти угоди з ЄС по Brexit

 • 11930 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Британські депутати відкинули всі вісім альтернативних варіантів угоди з Євросоюзом по Brexit. Голосування проходило в середу ввечері в Палаті громад, повідомляє УНН.

Зокрема, законодавці проголосували проти проведення референдуму для затвердження результатів переговорів по Brexit, відмови від Brexit зовсім, виходу з ЄС без угоди, вступу Об'єднаного Королівства в Європейську асоціацію вільної торгівлі і збереження членства в Європейській економічній зоні, участі країни в європейському митному союзі, а також укладення преференційних торгових угод з ЄС при неможливості укласти угоду.

Крім цього, був відкинутий альтернативний план опозиційної Лейбористської партії, що передбачав збереження членства країни в митному союзі ЄС і ретельне узгодження британських торгових правил з правилами єдиного європейського ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії заявили, що Мей втратила довіру уряду і партії

Як повідомляв УНН, раніше Палата громад британського парламенту висловилася на користь проведення серії голосувань по різним альтернативам проекту угоди про умови Brexit.

У понеділок ввечері депутати 329 голосами проти 302 підтримали поправку, внесену консерватором Олівером Летуіном, яка повинна надати їм можливість на цьому тижні визначити те, який варіант здійснення Brexit буде прийнятний для більшості членів Палати громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мей назвала умову своєї відставки

Нагадаємо, ЗМІ дізналися про вихід двох британських заступників міністрів у відставку через Brexit.

Українські Національні Новини

Політика