ukenru
britanska-koroleva-yelizaveta-vpershe-pislya-perebuvannya-v-likarni-zyavitsya-na-publitsi

Британська королева Єлизавета вперше після перебування в лікарні з'явиться на публіці

 • 15496 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. За словами Букінгемського палацу, королева Великої Британії Єлизавета відвідає в неділю службу в День поминання під час свого першого публічного виступу з того часу, як минулого місяця вона провела ніч у лікарні, після чого лікарі їй порадили відпочити. Про це пише УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Минулого місяця 95-річна королева вперше за багато років провела ніч у лікарні.

Згодом їй порадили відпочити і останні кілька тижнів вона виконувала легкі обов'язки, у тому числі проводила віртуальні аудієнції.

"Королева відвідає щорічну службу в День поминання у Кенотафі в неділю, 14 листопада, - йдеться у заяві Букінгемського палацу про церемонію поминання загиблих та поранених у ході конфлікту.- Пам'ятаючи про нещодавню пораду своїх лікарів, королева вирішила не відвідувати службу Генерального синоду та сесію відкриття у вівторок, 16 листопада".

Доповнення

Єлизавета, королева 15 інших королівств, включаючи Австралію, Канаду та Нову Зеландію, яка наступного року відзначає 70-річчя на троні, відома своїм міцним здоров'ям.

Королева, яка регулярно виконувала офіційні громадські обов'язки, незважаючи на свій вік, відмовилася від участі у заходах, включаючи саміт COP26 з клімату та візит до Північної Ірландії, як запобіжний засіб після недуги, не пов'язаної з COVID-19.

Однак у палаці заявили, що найстаріший монарх у світі має "твердий намір" бути присутньою на головній національній службі пам'яті ветеранів.

Спадкоємець престолу принц Чарльз, сказав про королеву, що "з нею все гаразд", коли його запитали, про здоров'я матері.

Українські Національні Новини

Новини Світу