britaniya-vzhe-pidgotuvala-ponad-19-tisyach-ukrayinskikh-soldativ-i-nezabarom-rozpochne-pidgotovku-pilotiv

Британія підготувала понад 19 тисяч українських солдатів і вже незабаром розпочне підготовку пілотів

 • 323249 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Велика Британія за останні шість місяців розширила програму військової підготовки новобранців з України. Навчено понад 19 тисяч солдатів, а підготовка українських пілотів у Британії розпочнеться цього літа. Про це УНН повідомляє з посиланням на британський уряд.

Цитата

"За останні шість місяців Великобританія також розширила програму військової підготовки новобранців з України. На сьогодні за цією програмою навчено понад 19 000 солдатів, а підготовка українських пілотів у Великій Британії розпочнеться цього літа", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що в результаті підписання лідерами G7 декларації про довгострокові гарантії безпеки для України, партнери нададуть більше оборонного обладнання, збільшать і прискорять обмін розвідувальними даними, посилять підтримку захисту від кібер- і гібридних загроз, розширять навчальні програми та військові навчання, а також розвиватимуть промислову базу України.

Доповнення

Велика Британія планує розпочати навчання українських пілотів на сучасних західних винищувачах у серпні цього року.

Офіційно створено коаліцію з навчання українських пілотів на F-16. До неї увійдуть 11 країн: Данія, Нідерланди, Бельгія, Канада, Люксембург, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Велика Британія.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що навчання українських пілотів на західних винищувачах F-16 може зайняти орієнтовно від шести до восьми місяців.

Навчання українських пілотів, що стартують наприкінці літа, дадуть змогу пізніше надати Україні винищувачі F-16. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Коронація Чарльза III вплинула на економіку Британії

     • 425897 переглядiв