ukenru
britaniya-rozroblyaye-sanktsiyi-proti-iranu-pislya-zakhoplennya-tankera

Британія розробляє санкції проти Ірану після захоплення танкера

 • 9501 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Британські міністри розробляють плани по введенню санкцій проти іранського режиму після того, як його сили захопили танкер в Перській затоці. Про це передає УНН з посиланням на The Telegraph.

Очікується, що в неділю міністр закордонних справ Джеремі Хант зробить заяву про пакет дипломатичних і економічних заходів, включаючи можливе заморожування активів, у відповідь на захоплення Stena Impero.

Велика Британія також може наполягати на тому, щоб санкції Європейського союзу та Організації Об'єднаних Націй були знову застосовані до іранському режиму після того, як вони були скасовані в 2016 році в рамках угоди щодо ядерної програми Ірану.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант заявив, що Іран може обрати "небезпечний шлях" "незаконної та дестабілізуючої" поведінки, після того, як його влада захопила танкер під прапором Великої Британії в Перській затоці.

Іран затримав британський танкер в Ормузькій протоці вночі 20 липня. Як заявив Корпус вартових ісламської революції, танкер Stena Impero порушував міжнародні правила судноплавства.

Українські Національні Новини

Новини Світу