ukenru
boyoviki-narazhali-mirnikh-zhiteliv-na-nochivlyu-u-siriy-zoni

Бойовики наражали мирних жителів на ночівлю у "сірій зоні"

 • 15511 переглядiв

КИЇВ.21 грудня. УНН. Бойовики уповільнюють пропуск громадян через лінію розмежування у визначений час роботи КПВВ та здійснюють значне накопичення громадян і транспорту на тимчасово окупованій території України. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-служби ДПСУ.

"Після закінчення визначеного графіком часу роботи контрольних пунктів бойовики, загострюючи безпекову ситуацію у межах дорожніх коридорів, пропускають одразу велику кількість цивільних громадян. Представники самопроголошених органів влади провокують залишення громадян на ночівлю у так званій "сірій зоні", створюючи передумови до загрози життю та здоров’я цих людей..." – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священика з Донецька не пустили на підконтрольну територію України

Такі дії бойовиків вчора мали місце в усіх контрольних пунктах в'їзду-виїзду на Донбасі.

"...о 17:00 з тимчасово окупованої території України одразу прибула значна кількість громадян та автомобілів. Так, до КПВВ "Станиця Луганська" прибуло 246 громадян, до КПВВ "Новотроїцьке" 64 автомобілі, до КПВВ "Гнутове" 25 автомобілів, до КПВВ "Майорське" прибуло 25 автомобілів, а до КПВВ "Мар'їнка" 28 машин. Під час спілкування із громадянами, прикордонники з’ясували, що окупаційні війська навмисне тримали людей на своїх блокпостах та деякий час блокували пропускні операції", – повідомили у ДПСУ.

Проте за рішенням Командувача операції Об’єднаних сил роботу зазначених КПВВ було продовжено. Прикордонниками зі складу Об’єднаних сил організовано заходи щодо додаткового оформлення 835 громадян встановленим порядком та їх пропуску через лінію розмежування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приваблива Україна: четверо росіян намагалися перетнути держкордон попри персональну заборону

Нагадаємо, на КПВВ "Горлівка-Бахмут" бойовики чинили перешкоди цивільним громадянам, які прямували на контрольовану територію України. Через це перед виїздом з окупації люди стояли у довжелезних чергах перед блокпостами бойовиків та годинами проходили так званий "контроль".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП