ukenru
borrel-zaproponuvav-krainam-yes-vykorystaty-dokhody-vid-zamorozhenykh-aktyviv-rf-na-ozbroiennia-ukrainy

Боррель запропонував країнам ЄС використати доходи від заморожених активів рф на озброєння України

 • 32351 переглядiв

У ЄС пропонують використовувати надходження від заморожених російських активів у Європі, які оцінюються приблизно в 3 мільярди євро на рік, для підтримки боротьби України з росією через Європейський фонд миру та бюджет ЄС.

У середу, 20 березня, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель запропонував країнам-членам Євросоюзу використати доходи від знерухомлених російських активів у Європі для підтримки України. Про це пише УНН з посиланням на заяву Борреля в X.

Деталі 

Сьогодні я представив пропозицію Високого представника щодо рішення Ради використовувати несподівані доходи від знерухомлених активів Росії для підтримки України в її боротьбі за перемогу. 90% буде виділено через Європейський фонд миру та 10% через бюджет ЄС

- заявив Боррель. 

Глава дипломатії ЄС наголосив, що очікує на швидке ухвалення рішення Радою. За його словами, це продемонструє єдність та відданість ЄС підтримці України. 

18.03.24, 23:37 • [views_0]

Доповнення

Раніше УНН писав, що очільник зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель анонсував пропозицію щодо використання доходів від заморожених активів рф на озброєння України.

Боррель наголосив, що пропозиція полягає у використанні прибутку від активів, що перебувають у Європі, а не самих активів. За його словами, це може приносити близько 3 мільярдів євро на рік.

Нагадаємо

У Bloomberg заявили, що Європейський Союз підготував законодавство, яке дозволить Україні з липня отримувати прибутки від заморожених російських активів, які оцінюються приблизно в 3 мільярди євро на рік, для фінансування поставок озброєнь і підтримки української оборонної промисловості.