borrel-vizme-uchast-u-zasidanni-obsie-yake-boikotuiut-ukraina-ta-krainy-baltii-cherez-dopusk-lavrova

Боррель візьме участь у засіданні ОБСЄ, яке бойкотують Україна та країни Балтії через допуск лаврова

 • 26386 переглядiв

Представник ЄС Жозеп Боррель візьме участь у зустрічі ОБСЄ, яку бойкотують Україна та країни Балтії через допуск на неї російського міністра закордонних справ сергія лаврова

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель буде на міністерській зустрічі ОБСЄ у Скоп'є у середу, яку бойкотують міністри закордонних справ України і країн Балтії через допуск до неї голови мзс рф сергія лаврова. Про це він сказав на спільній з головою МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Брюсселі у вівторок, пише УНН.

У мене є певний досвід спілкування з паном лавровим у складних обставинах. Я поїду на засідання ОБСЄ - ми повинні поїхати, ми члени цієї організації і ми повинні представити свою точку зору... Тому я поїду... Я не хочу, щоб місце ЄС було порожній. Я буду там. (...) росія представить свою точку зору, а ми, європейці, маємо представити свою, але але прямої дискусії у мене не буде

- сказав голова дипломатії ЄС.

Боррель вказав, що у нього "не буде можливості поговорити з міністром лавровим", бо він одразу має повертатися назад до Брюсселя на зустріч Європейського оборонного агентства.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ через рішення допустити на нього голову мзс рф сергія лаврова.

Згодом до бойкоту приєдналися Естонія, Латвія та Литва.

Популярні

Новини по темі

У ПАРЄ створили комітет з питань українських дітей

 • 29238 переглядiв

В Карпатах є небезпека сходження лавин

 • 26657 переглядiв