ukenru
blizko-62-shveytsarskikh-vibortsiv-pidtrimali-zakon-pro-covid-19-na-referendumi

Близько 62% швейцарських виборців підтримали закон про COVID-19 на референдумі

 • 21016 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Швейцарські виборці в неділю підтримали урядовий план протидії пандемії на референдумі явною більшістю голосів, проклавши шлях для продовження виняткових заходів для стримування наростаючої кількості випадків COVID-19. Про це пише УНН з посиланням на Reuters та The Associated Press.

Деталі

Підрахунок уряду під час недільного голосування показав, що більшість виборців у 62,01% більше, ніж очікувалося, підтримали закон, прийнятий на початку цього року, про надання фінансової допомоги людям, які постраждали від кризи COVID-19, і дозвіл на отримання сертифікатів про COVID, які підтверджують наявність вакцинація проти COVID-19, одужання або негативний тест, які наразі необхідні для відвідування барів, ресторанів та певних заходів.

Останніми тижнями критики антиковідних обмежень багаторазово влаштовували акції протесту по всій країні. Деякі акції переростали у зіткнення демонстрантів із поліцією.

Доповнення

У вівторок швейцарські органи охорони здоров’я попередили про зростання "п’ятої хвилі" у багатій альпійській країні, де рівень вакцинації приблизно відповідає показникам важко постраждалих від COVID-19 сусідніх Австрії та Німеччини і становить близько двох третин населення, де протягом останніх тижнів кількість інфікованих різко зросла.

Середня кількість випадків за сім днів у Швейцарії зросла до понад 5 200 на день із середини жовтня до середини листопада, що збільшилося більш ніж у п’ять разів.

Українські Національні Новини

Новини Світу