biznes-i-kredyty-yak-vyhidne-rishennia-mozhe-peretvorytysia-u-tiahar-dlia-pidpryiemtsiv

Бізнес і кредити: як вигідне рішення може перетворитися у тягар для підприємців

 • 104424 переглядiв

Українські підприємці стикаються з проблемами виплати валютних кредитів через коливання курсу. Експерти пропонують дозволити конвертацію валютних кредитів у гривню для полегшення ситуації та стимулювання розвитку бізнесу.

Кредити стали невід'ємною частиною сучасного бізнесу, і українські підприємці не є винятком. Майже кожен бізнес в Україні має певний кредитний тягар, який часто бере початок ще з початку нульових. Тоді, в часи економічного буму, майже всі отримували валютні кредити, бачачи в цьому стабільність, пише УНН.

Однак, кризи 2008 та 2014 років завдали непоправного удару для бізнесу, що має таку позику. Коливання курсу валюти призвели до серйозних фінансових проблем для багатьох підприємств. Кредити, які на початку виглядали як вигідне рішення, стали важким тягарем. В результаті багато підприємців опинилися в ситуації, коли не можуть виплачувати свої зобов’язання за валютними кредитами.

В умовах сучасної економіки необхідно знайти рішення для цієї проблеми. Як говорять експерти у коментарях УНН, один зі способів полегшити ситуацію – дозволити банку і клієнту в індивідуальному порядку домовлятися про доцільність конвертування валютного кредиту у гривні.

Експерти зазначають, що дозвіл на конвертацію валютних кредитів для бізнесу в гривню принесе низку переваг. По-перше, це зменшить ризик неповернення кредитів, оскільки підприємці зможуть виплачувати їх. По-друге, це покращить фінансову стабільність підприємств.

Отож, забезпечення гнучких умов для ведення бізнесу стане важливим кроком на шляху до економічної стабільності і процвітання України.

Додамо

Одними з представників українського бізнесу, що мають валютний кредит, який тягнеться ще з 2006 року, є власники столичного ТРЦ "Гулівер". До речі, на момент отримання кредиту компанія, що отримала позику, мала інших власників.

Валютні коливання призвели до того, що теперішні власники "Гуліверу" були змушені піти у 2020 році на реструктуризацію боргу. Однак, конвертувати весь кредит в гривні тоді не вдалося.

Лілія Подоляк

Економіка

Популярні

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 57757 переглядiв

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 61772 переглядiв

Новини по темі