bilyi-dim-perehovory-shchodo-obminu-z-rf-ne-poviazani-z-dyplomatiieiu-shchodo-viiny-v-ukraini

Білий дім: переговори щодо обміну з рф не пов'язані з дипломатією щодо війни в Україні

 • 28810 переглядiв

Радник з нацбезпеки США Салліван заявив, що переговори щодо обміну утримуваних осіб і дипломатія щодо війни в Україні - різні напрямки. США консультуватимуться з союзниками для підтримки України в дипломатії.

Переговори щодо обміну з росією утримуваних осіб і дипломатія щодо війни в Україні - різні напрямки, заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу 1 серпня, пише УНН.

Ми не бачимо зв’язку між переговорами щодо заручників - або переговорами щодо утримуваних осіб - і будь-якою потенційною дипломатією щодо війни в Україні. Ми розглядаємо їх як працюючі на різних напрямках

- сказав Салліван, відповідаючи на запитання, чи взаємодія з росіянами у питанні обміну утримуваних осіб закладає якось основу для дискусій про війну в Україні з українцями.

"Одне стосується практичного питання здійснення цього обміну. Інше - це набагато складніше питання, де українці будуть на чолі, і Сполучені Штати тісно консультуватимуться з усіма нашими союзниками, щоб підтримати їх, коли вони будуть готові зробити крок вперед і залучитися до цього - до такого роду дипломатії", - наголосив радник президента США з нацбезпеки.

США можуть переглянути свою позицію щодо ударів України вглиб РФ — Салліван20.07.24, 02:31

Популярні

Новини по темі

72% українців за проведення виборів після війни - опитування

 • 17145 переглядiв

У НКРЕКП сьогодні може бути нове призначення - нардеп

 • 18942 переглядiв

Галкін підтримав перейменування вулиць в Одесі

 • 13313 переглядiв