ukenru
bilya-beregiv-rf-v-baltiyskomu-mori-zagorilosya-sudno-z-335-pasazhirami-na-bortu

Біля берегів РФ в Балтійському морі загорілося судно з 335 пасажирами на борту

 • 13072 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. На борту пасажирського порома Regina Seaways, що дрейфує в Балтійському морі з 335 пасажирами сталася пожежа. Про це повідомило ТАСС з посиланням на прес-службу Росморрічфлоту, передає УНН.

"Надійшов аварійний сигнал про пожежу і вибух в машинному відділенні. Судно, пасажирський пором, приписано в Клайпеді, на його борту 335 чоловік. Поки в район прямує прикордонний корабель РФ, буксир "Протектор", два військові кораблі, один буксир з Литви, а також вертоліт", - сказав співрозмовник агентства.

У прес-службі також додали, що судно втратило хід і дрейфує. На його борту задіяна система аварійного пожежогасіння вуглекислим газом. Також видання повідомило, що пошуково-рятувальну операцію координує Морський рятувально-координаційний центр Росморрічфлоту в Калінінграді за участю литовських колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні загорілося судно: вогонь поширився на каюти і палубу

"Постраждалих немає, пасажири зібрані в безпечному місці", - додали в прес-службі відомства.

Також агентство повідомило з посиланням на слова начальника морського рятувального координаційного центру "Калінінград" Андрія Пермякова, що до 15.30 пожежа на судні була погашена. За його словами, до порому, що знаходиться в 65 милях від Північного молу в Балтійську (Калінінградська область), спрямовані в цілому вісім суден і кораблів Росії, Литви, Польщі.

Нагадаємо, в середині вересня Міністерство транспорту Індонезії в суботу повідомило, що в результаті пожежі, яка спалахнула в п'ятницю в другій половині дня на поромі біля берегів провінції Сулавесі загинули 10 осіб, ще 126 були врятовані.

Українські Національні Новини

Новини Світу