bilshe-niyakikh-shapok-ushanok-derzhrezerv-pozbavitsya-nepotribnogo-mayna

Більше ніяких "шапок-ушанок": Держрезерв позбавиться непотрібного майна

 • 53176 переглядiв

Деталі

Так, згідно рішення уряду на торгах продадуть шапки з штучного хутра для військовослужбовців, закладені до Держрезерву на початку 2000-х років. Але з 2017-го року наказом Міноборони введені нові правила носіння військової форми. А «Шапки-ушанки» не відповідають їм, отже не будуть затребувані військовими.

Також реалізації підлягає зерно врожаїв 2007-2018 років, що зберігається на потужностях Держрезерву. Зберігати зерно державному реєстру можна два роки, тому зволікання з реалізацією загрожує державі більшими збитками, вказали в Мінекономіки.

Крім того, буде реалізоване на конкурсних засадах незатребуване моторне масло М-63/10D, термін зберігання якого також завершується.

Цитата

«Реалізація незатребуваного майна, термін зберігання якого закінчився, дозволить державі заощадити кошти, які сьогодні витрачаються на його зберігання. Фактично, майна, яке виявилося непотрібним замовникам навіть в умовах війни, що само по собі показово. Натомість надходження від продажу дозволять нам освіжити та поповнити запаси Держрезерву. Будуть придбані матеріальні цінності з актуальної номенклатури, яка відповідає вимогам сучасності, потребам держави та замовників», - зазначив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Нагадаємо

Нині триває реформа держрезерву, головною метою якої є створення сучасної, ефективної та раціональної системи державних резервів. 16 грудня набуває чинності Закон України «Про державні резерви», який є одним з ключових для реалізації реформи.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі