ukenru
bilshe-80-rodichiv-zhertv-mh17-khochut-podati-zayavi-na-kompensatsiyu

Більше 80 родичів жертв MH17 хочуть подати заяви на компенсацію

 • 15629 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Більше 80 родичів жертв катастрофи пасажирського літака MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році в Нідерландах хочуть подати заяви на компенсацію. Про це сказав головуючий суддя Хендрік Стейнхаус передає кореспондент УНН.

"Крім можливості звернутися до суду, також (для родичів - ред.) можливо подати письмову заяву про наслідки. Це може бути подано до суду, і така декларація може обговорюватися під час слухань, може бути прочитана найближчими родичами або представниками найближчих родичів. Такі родичі також можуть подати звинувачення, оскільки вони постраждали від прямих наслідків злочину. Надалі суд розглядатиме такі речі", - заявив Стейнхаус.

За його словами, як саме це буде відбуватися, залежить від кількості найближчих родичів, які захочуть скористатися своїм правом звернутися до суду.

"За інформацією, яку суд отримав від прокуратури, зараз 49 родичів сказали, що вони хочуть використати своє право звернутися до суду, 82 хочуть подати письмові заяви і 84 хочуть подати заяви на компенсацію. Звичайно, ці цифри приблизні", - додав суддя.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур". Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

У неділю в Офісі Генпрокурора повідомили, що заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов очолив міжнародну слідчу групу від України у справі MH17.

Як повідомляв УНН, в Міністерстві закордонних справ України впевнені в неминучості покарання всіх причетних до збиття пасажирського літака рейсу МН17 над Донбасом в 2014 році і очікують, що докази, представлені під час цих та подальших судових засідань, також посилять позиції України в Міжнародному суді ООН.

Українські Національні Новини

Політика