ukenru
bilorus-ocholila-top-10-naybilsh-pituschikh-krayin-ukrayini-u-reytingu-nemaye

Білорусь очолила топ-10 "найбільш питущих" країн: України у рейтингу немає

 • 20234 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Видання "World Population Review" опублікувало топ-10 країн з найвищим рівнем споживання алкоголю, передає УНН з посиланням на матеріал видання.

Так, перше місце в антирейтингу займає Білорусь. За даними видання, кожен білорус, у середньому, випиває 14,4 л чистого алкоголю на рік.

Друге місце у рейтингу належить Литві з показником у 12,9 л.

Замикає трійку антилідерів Гренада (країна на південному сході Карибського моря) з показником в 11,9 л.

У першу п'ятірку також увійшли Чехія (11,8 л) і Франція (11,8 л).

На останньому місці в рейтингу розташувалася Німеччина. За даними видання, кожен німець, у середньому, випиває 11,3 л чистого алкоголю на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікеро-горілчаний завод PRIME озвучив свої виробничі можливості

Україна до топ-10 найбільш "питущих" країн не потрапила.

Нагадаємо, що згідно з рейтингом "питущих країн" від ОЕСР, куди увійшли 45 держав світу, першість належить Литві з показником споживання 12,3 літра алкоголю на одного жителя в рік.

Також нагадаємо, що за даними Держстату, одна українська середньостатистична сім'я витрачає на алкогольні напої в середньому 1,2 тис. грн на місяць.

Як писав УНН, до топ-5 надійних виробників якісної горілки в Україні належать такі лікеро-горілчані компанії, як "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Прайм", "Житник", "Малинівка") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Економіка