bezpilotnyky-efektyvnishi-za-artyleriiu-na-poli-boiu-zastupnyk-holovnokomanduvacha-zsu

Безпілотники ефективніші за артилерію на полі бою - заступник головнокомандувача ЗСУ

 • 15520 переглядiв

Безпілотні системи перевершують класичну зброю на полі бою. ЗСУ потребують вдосконалення безпілотників та співпраці з виробниками для розробки систем, здатних працювати на різних глибинах.

Безпілотні системи перевершують класичну зброю на полі бою, заявив заступник Головнокомандувача ЗС України полковник Андрій Лебеденко під час конференції в рамках хакатону Precision, передає УНН із посиланням на Генштаб. 

Деталі

За словами Лебеденка, за останні майже три роки на полі бою відбулись суттєві технологічні зрушення.  Безпілотні системи на полі бою "вже переважають за ефективністю класичні види зброї, включно з артилерією".

Відповідно, пріоритетні напрямки для Збройних Сил України та виробників зброї - також технологічні. Це перехоплювачі, системи коригування вогню артилерії, контрбатарейна боротьба, безпілотні системи, які здатні ефективно працювати на оперативні (до 100 км) та стратегічні глибини (понад 100 км).

Як зазначається, ЗСУ потребують постійного покращення безпілотних систем - машинне бачення, елементи штучного інтелекту, рої безпілотників та сучасні засоби РЕБ.

У Чехії запустили виробництво дронів для України: більшість працівників - українці03.07.24, 12:39

Також на конференції  говорили про необхідність покращення взаємодії між державою та приватними виробниками. Інтенсифікувати цю взаємодію дозволить щойно створене командування Сил безпілотних систем ЗСУ під керівництвом полковника Вадима Сухаревського. 

Сухаревський розповів, які наразі існують виклики перед новоствореним командуванням.

"Якщо говорити про повітряні безпілотники, що працюють на тактичній глибині (до 20 км), ЗСУ мають в цьому колосальний досвід і можливості - більше 165 тільки повітряних засобів. Наразі спілкуємось з виробниками, визначаємо напрямки щодо вдосконалення цієї глибини. І закликаємо виробників приєднатися до нас, завітати на наші полігони та разом вдосконалювати необхідну для ЗС України зброю і засоби", - закликав командувач Сил безпілотних систем.

ЗСУ зупинили 12 спроб ворога прорвати оборону біля Часового Яру, на Харківщині бої точились в районах Тихого та Вовчанська31.07.24, 08:41

"Сьогодні Головнокомандувачем визначена задача комплексного застосування роботизованих комплексів і БПЛА на полі бою. Наприклад, замінити взводний опорний пункт технологічними системами, коли персонал знаходиться поза межами небезпечної зони. Ми можемо мати технологічну перевагу, яка дозволить нам перемогти", - наголосив Лебеденко.

Популярні

Новини по темі

AMD услід за Nvidia стає компанією ШІ-чіпів - ЗМІ

 • 13102 переглядiв