ukenru
bezpilotniki-yemenskikh-povstantsiv-atakuvali-viyskoviy-parad-ye-zagibli

Безпілотники єменських повстанців атакували військовий парад, є загиблі

 • 8461 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Безпілотники єменських повстанців Хуті атакували військовий парад уряду Ємену в провінції Лахадж на базі в районі Аль-Анад, в результаті чого загинули люди, повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

"Поранено заступника начальника штабу Ємену та інших викопосадовців", – пише видання.

Також, із посиланням на телеканал Al Arabiya, що належить Саудівській Аравії, оголошено про п'ятьох загиблих та декількох поранених.

Військове джерело повідомило, що напад був спрямований проти керівництва загарбників.

Незрозуміло, чи були присутні військові посадові особи з Саудівської Аравії і Об'єднаних Арабських Еміратів, двох держав Перської затоки, які очолюють коаліцію, яка втрутилася в Ємені в 2015 році, щоб відновити президента Абд-Раббі Мансура Хаді.

У листопаді хусити заявили, що вони припиняють безпілотні і ракетні обстріли Саудівської Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратів та їх єменських союзників, але останнім часом посилилася напруженість у зв'язку з тим, як здійснити спонсорується ООН мирну угоду.

Приєдналися до Ірану іранці і уряд Саудівської Аравії домовилися про припинення вогню в стратегічному портовому місті Ходейда і про виведення сил на мирні переговори в Швеції в грудні після декількох місяців дипломатії і тиску з боку Заходу, щоб покласти край майже чотирирічної війні. це вбило десятки тисяч людей.

Нагадаємо, щонайменше чотири вибухи прогриміли в єменському місті Ходейда через добу після вступу в силу перемир'я між урядом Ємену і бунтівним рухом "Ансар Аллах".


Українські Національні Новини

Кримінал та НП