ukenru
bekirovu-neobkhidna-terminova-medichna-dopomoga-ombudsmen

Бекірову необхідна термінова медична допомога – Омбудсмен

 • 11744 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Кримськотатарському активісту Едему Бекірову, якого утримують у СІЗО Сімферополя, необхідна термінова медична допомога. Про це написала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Його дочка Елеонора Бекірова повідомляє про те, що її батьку стає гірше: його турбують болі з лівого боку грудей, є проблеми зі шлунком, високий рівень цукру. При цьому, він спить сидячи, його турбує задуха та постійно скаче кров’яний тиск. Едему Бекірову необхідна термінова медична допомога", - написала Омбудсмен.

Вона додала, що вкотре звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням невідкладно вжити заходів щодо госпіталізації та лікування українця.

Як повідомляв УНН, Київський райсуд окупованого Сімферополя продовжив термін утримання під вартою політв'язню Едему Бекірову до 12 червня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Утримання Бекірова в СІЗО може призвести до фатальних наслідків – омбудсмен

За словами адвоката, у Бекірова є захворювання, що перешкоджають перебуванню в ув'язненні: анатомічні дефекти - ампутації, які вимагають постійного медичного супроводу, – цукровий діабет.

Раніше Бекірова перевели в медсанчастину, однак його стан здоров'я залишається критичним, повідомляла донька політв'язня.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в'їзді в окупований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП