ukenru
bayden-i-putin-zustrinutsya-na-villi-bilya-zhenevskogo-ozera-zmi

Байден і Путін зустрінуться на віллі біля Женевського озера - ЗМІ

 • 32887 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Президент США Джо Байден та президент Росії Володимир Путін проведуть саміт 16 червня у швейцарській віллі 18-го століття з видом на Женевське озеро, передає УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Дипломатичні джерела очікують підтвердження щодо місця проведення пізніше в середу. Швейцарська поліція та армія закрили два парки, що оточують Віллу Ла-Гранж, та встановили барикади та колючий дріт.

Нейтральна Швейцарія, яка не приєдналася до західних санкцій проти Росії за анексію регіону Крим в 2014 році від України, посилено лобіювала проведення на своїй території першого за десятиліття великого саміту.

Додамо

Відомо, що Державний секретар США Ентоні Блінкен та глава МЗС РФ Сергій Лавров супроводжуватимуть Байдена та Путіна.

Класична вілла розташована в парку вздовж лівого берега. Із парку, усіяного деревами секвої, ружових чагарників та старовинних фонтанів, відкривається приголомшливий вид на Женевське озеро та вітрильники.

Також Байден планує провести переговори з президентом Швейцарії Гі Пармеліном.

Нагадаємо

5 червня газета Tribune de Genève виступила з припущенням, що російсько-американський саміт в Женеві може пройти на одній з вілл, а не в готелі. У газеті нагадали, що в 1985 році радянський лідер Михайло Горбачов і американський президент Рональд Рейган провели свою першу зустріч на віллі Fleur d'Eau в женевському передмісті Версуа.

До цього, швейцарська преса виступила з прогнозом, що зустріч двох президентів, швидше за все, пройде в женевському готелі InterContinental, де також зустрічалися Горбачов і Рейган в 1985 році. За словами газети Tan, її перевагою є зручне розташування поруч з міжнародними організаціями.

Додамо

Президент Росії Володимир Путін заявив, що під час зустрічі з американським президентом Джо Байденом, основний акцент буде зроблений на врегулювання двосторонніх відносин. За словами Путіна, відносини двох держав знаходяться на "надзвичайно низькому рівні".

При цьому, Вашингтон не сподівається, що зустріч президентів у Женеві дозволить вирішити всі наявні між країнами проблеми.

Контекст

25 травня Кремль і Білий дім зробили офіційний анонс саміту президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна в Женеві, 16 червня.

Швейцарія відкрила акредитацію на саміт Байдена і Путіна.

Українські Національні Новини

Політика