ukenru
bakhmatyuk-vinen-derzhavi-mayzhe-30-mlrd-grn-nbu

Бахматюк винен державі майже 30 млрд грн – НБУ

 • 14663 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Колишній власник ПАТ “ВіЕйБі Банку” та банку "Фінансової ініціативи" Олег Бахматюк винен державі майже 30 млрд грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НБУ у Facebook.

"Заборгованість Олега Бахматюка перед державою більша, ніж передбачені кошти на ліки для українців у Держбюджеті-2020 . Загалом він винен державі 29,3 млрд грн",- йдеться в повідомленні.

Нацбанк, повідомляє, що сума боргу складається з:

• 11 млрд грн – Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який виплатив цю суму вкладникам двох банків – "Фінансова ініціатива" та "ВіЕйБі Банку", власником яких був О.Бахматюк;

• 10,6 млрд грн – Національному банку за кредитами рефінансування, виданим згаданим банкам;

• 7,7 млрд грн – трьом державним банкам.

"Щоб гарантувати повернення коштів за кредитами рефінансування, свого часу НБУ не лише домігся від О.Бахматюка офіційного визнання себе власником "Фінансової ініціативи" та "ВіЕйБі Банку", але й вперше уклав з ним договір особистої поруки. Заборгованість О.Бахматюка перед НБУ забезпечена його особистими поруками про її погашення на загальну суму 8,6 млрд грн та майновими поруками його компаній", - зазначається в повідомленні.

Нацбанк зазначає, щоб ці поруки перетворилися в реальне повернення коштів, НБУ подав проти нього та його компаній понад 50 позовів в суди.

Нагадаємо, Олегу Бахматюку та Денису Мальцеву повідомили про підозру у справі заволодіння 1,2 млрд грн кредиту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП