baiden-vidkydaie-tysk-shchodo-prypynennia-kampanii-obitsiaie-zalyshatysia-do-kintsia

Байден відкидає тиск щодо припинення кампанії, обіцяє залишатися "до кінця"

 • 15955 переглядiв

Президент США Джо Байден пообіцяв залишитися в президентських перегонах 2024 року під час розмов зі співробітниками передвиборчого штабу та зустрічей із законодавцями-демократами та губернаторами в середу, на тлі того, як прагнув позбутися закликів до нього вийти з президентських перегонів після хиткого виступу на дебатах минулого тижня, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

За словами двох джерел, знайомих із дзвінком, Байден зателефонував стурбованим членам своєї передвиборчої команди та сказав їм, що нікуди не піде.

"Ніхто мене не виштовхує. Я не піду. Я в цій гонці до кінця", - заявив Байден в окремому електронному листі до своєї передвиборчої кампанії, закликаючи прихильників "вкласти кілька доларів", щоб допомогти перемогти його суперника-республіканця Дональда Трампа під час президентських виборів у США 5 листопада.

У середу ввечері президент США, як вказано, зустрівся віртуально та особисто з 24 губернаторами-демократами та мером Вашингтона, округ Колумбія, щоб запевнити їх, що він готовий до роботи прапороносця партії після невдалих дебатів.

Лише троє губернаторів – лідери Нью-Йорка, Міннесоти та Меріленду – зустрілися після цього з журналістами, пообіцявши підтримати Байдена після того, що вони назвали чесним обговоренням його поганих результатів у дебатах минулого тижня.

"Президент США завжди підтримував нас. Ми збираємося підтримати і його", - заявив губернатор Меріленда Вес Мур.

Bloomberg: Демократична партія може висунути Байдена кандидатом у президенти 21 липня02.07.24, 00:08

Губернатор Міннесоти Тім Волц, голова Асоціації губернаторів-демократів, заявив, що виступ Байдена на дебатах у четвер увечері проти колишнього президента Трампа був поганим, але додав, що, на його думку, Байден підходить для цієї посади.

Занепокоєння з приводу віку та гостроти розуму Байдена різко зросло після дебатів з Трампом у четвер, під час яких президент США, як пише видання, "бурмотів собі під ніс, часом втрачав хід думок і в якийсь момент заговорив про перемогу над Medicare". Президент США заявив, що він втомився після двох закордонних поїздок, а Білий дім повідомив, що він застудився.

На запитання в середу, чи Байден розглядає можливість піти у відставку, прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр відповіла: "Абсолютно ні".

Білий дім захищає здоров'я Байдена, але визнає погані результати дебатів03.07.24, 01:52

Невдовзі після її виступу два загальнонаціональні опитування показали, що шанси Байдена проти Трампа, який під час дебатів, як пише видання, "висловив серію застарілих неправдивих висловлювань", погіршилися.

Опитування Wall Street Journal показало, що Трамп випереджає Байдена з перевагою від 48% до 42%, що на один процентний пункт вище, а опитування New York Times/Siena показало, що перевага Трампа над Байденом збільшилася на три пункти до 49%-43%.

При цьому вказано, що тим часом віце-президент Камала Гарріс отримала підтримку як його потенційна заміна.

Зазначається, що і деякі з губернаторів, які зустрілися з Байденом у середу, могли б стати потенційними суперниками, якби тиск на нього з вимогою піти у відставку посилився, але багато хто з них також виступає за Байдена під час передвиборчої кампанії.

Губернатор Мічигана Гретхен Вітмер, губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом, губернатор Іллінойса Дж. Б. Пріцкер, губернатор Пенсільванії Джош Шапіро і губернатор Кентуккі Енді Бешир були згадані як можливі заміни Байдена, пише видання.

Губернатори-демократи просять Байдена пояснити перспективи виборчої кампанії03.07.24, 05:10

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    21 з 22 ворожих "шахедів" знищено вночі над Україною

     • 32479 переглядiв

    Дніпро: зросла кількість жертв двох ударів рф

     • 23647 переглядiв

    Грози та спека: синоптики дали прогноз на сьогодні

     • 33196 переглядiв