ukenru
avstraliyskiy-sidney-svyatkuye-noviy-rik-na-tli-rekordnogo-zrostannya-vipadkiv-omicron

Австралійський Сідней святкує Новий рік на тлі рекордного зростання випадків Omicron

 • 16812 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Сідней, австралійське місто, яке найбільше постраждало від хвилі Omicron, святкує прихід Нового року, незважаючи на рекордну кількість випадків COVID-19. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Сідней, столиця штату Новий Південний Уельс, є одним з перших великих міст світу, що зустрічають кожен Новий рік, з публічним зворотним відліком часу та феєрверком над його знаменитим Оперним театром.

Тисячі людей зібрались в гавані Сіднея, щоб побачити знаменитий феєрверк, традиційне 12-хвилинне піротехнічне шоу на честь Нового року, з чергами, що вишиковуються в багатьох місцях рано-вранці.

Багато країн світу скоротили або ж і відмінили новорічні свята у спробі стримати інфікування Omicron, але святкування в Сіднеї продовжаться у звичайному режимі.

У п'ятницю в Австралії зареєстровано понад 32 400 випадків захворювання COVID-19, що є новим піком пандемії, що набагато перевищує попередній рекорд – 21 329 за день до цього. Загальна кількість інфікованих наблизилась до 400 000. З початку пандемії було зареєстровано загалом 2 239 випадків смерті.

Кількість щоденних випадків в Новому Південному Уельсі майже подвоїлася до рекордних 21 151 у п'ятницю.

За офіційними даними, з більш ніж 135 000 активних хворих в Австралії, 127 людей перебувають у реанімації.

Українські Національні Новини

Новини Світу