ataka-na-okhmatdyt-pomer-semyrichnyi-khlopchyk-z-frankivshchyny-yakyi-na-moment-raketnoho-udaru-buv-u-komi

Атака на "Охматдит": помер семирічний хлопчик з Франківщини, який на момент ракетного удару був у комі

 • 24987 переглядiв

Семирічний Єгор Завадецький, який перебував у комі в дитячій лікарні "Охматдит" під час російського ракетного удару 8 липня, помер після переведення до іншої київської лікарні.

У Києві помер семирічний Єгор Завадецький із селища Голинь Івано-Франківскьої області. Хлопчик лікувався в дитячій лікарні "Охматдит" під час удару рф 8 липня. Про це повідомила адміністраторка Центру надання адміністративних послуг села Голинь Любов Завадецька, передає УНН із послианням на Суспільне.

"Хлопчик впав з велосипеда. В нього було пошкодження печінки, велика втрата крові. Дитину госпіталізували в лікарню у Калуші, прооперували. Потім відправили у Франківськ. Його оглянули й сказали, що вони нічого не можуть зробити. Єгора транспортували "швидкою" в "Охматдит" у Київ. Там підтвердили, що загрози життю немає та прооперували. Операція тривала дев'ять годин. Через два дні прооперували ще раз. Після цього 10 чи 11 днів дитина була в комі", - заявила Завадецька.

Після влучання ракети в "Охматдит", хлопчика перевезли у київський кардіоцентр.

Коли було влучання ракети, мама так надіялася, що Єгор житиме. Я з нею спілкувалася телефоном. Вона казала, що скрізь повилітали вікна, а в тій палаті, де була дитина, в реанімації, залишилося вікно ціле. Дитину не зачепило. Просто повимикали всі апарати, які підтримували життєдіяльність. Його перевезли в іншу лікарню. У кардіологічній лікарні він ще був два дні й потім помер

- заявила Завадецька.  

20 вересня Єгору Завадецькому мало виповнитися вісім років. Хлопчик закінчив 1 клас.

Доповнення

Внаслідок масованого ракетного удару рфпо Україні у понеділок, 8 липня, в Києві загинули 33 людини. Ще 125 отримали поранення.

10 липня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що помер маленький хлопчик, який на момент ракетного удару знаходився у критичному стані у відділенні реанімації "Охматдиту", а потім був транспортований до однієї з лікарень Києва.

На момент атаки в лікарні перебували 627 маленьких пацієнтів. 

465 пацієнтів, які потребували планового лікування, обстежені, їх тимчасово виписали додому.

94 дитини були доставлені до  лікарень Києва, з них 8 отримали поранення під час обстрілу.

У вцілілих будівлях Охматдиту залишилися на лікуванні 68 пацієнтів.

Популярні

Новини по темі