“Травна система свині унікальна тим, що вона дуже швидко переробляє їжу через один шлунок, що займає близько чотирьох годин. Корові потрібно двадцять чотири години, щоб перетравлювати з’їдену їжу, і вона здатна позбавлятися від зайвих токсинів в процесі травлення. Травна система свині не дозволяє цього, і токсини переносяться в жирові клітини і органи самої свині”, - пояснив він.
Потовиділення — ключовий метод детоксикації, який організм використовує, а у свиней відсутні потові залози, вони просто не потіють, продовжує лікар.
“Коли ми споживаємо свинину, всі ці патогенні мікроорганізми і токсини з навколишнього середовища потрапляють в нашу систему”, — стверджує Джокерс.
Причому багато з цих токсинів не нейтралізуються навіть при смаженні. Методи приготування при високій температурі призводять до утворення гетероциклічних амінів у м’ясі і завдають шкоди більшій частині основних жирів, що робить свинину, шинку або бекон дуже канцерогенними, пише дієтолог.
“Свині багато в чому схожі на сміттєві баки: вони їдять все, що знайдуть, що пояснює одну з причин, чому свинина шкідлива для вас. Я також не вірю, що люди були призначені для того, щоб їсти свиней. Як сказано в Біблії, євреї дотримувалися дієтичних переконань, уникали продуктів зі свинини. (...) Навіть сучасні дослідники стверджують, що свині не підходять для вживання в їжу людиною через високий рівень токсичності, який вони несуть”, - резюмував Джокерс.
Доповнення
В Інституті раку пояснили вплив червоного м’яса на розвиток онкозахворювань.