administratsiia-sudnoplavstva-rozpochala-dyplomuvannia-moriakiv-riadovoho-skladu

Адміністрація судноплавства розпочала дипломування моряків рядового складу

 • 35739 переглядiв

Адміністрація морських перевезень України розпочала атестацію рядових моряків. З початку 2023 року моряки командного складу вже підтверджують або підвищують свою кваліфікацію та звання за новою процедурою в Адміністрації судноплавства

З 14 грудня Адміністрація судноплавства розпочала дипломування моряків рядового складу. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише УНН.

Деталі

Особи рядового складу вже можуть подати заяву для отримання свідоцтва фахівця. У перелік входять спеціальності вахтового матроса, кваліфікованого матроса, вахтового моториста, кваліфікованого моториста, суднового електрика, суднового кухаря, боцмана.

Щоб отримати кваліфікаційні документи необхідно звернутись до Адміністрації судноплавства або Сервісного центру морського та річкового транспорту України з відповідною заявою та надати необхідні документи у паперовій формі.

Це треба зробити особисто, через представника або реєстрованим поштовим відправленням. Також, незабаром, моряки зможуть подати відповідну заяву через портал Дії

- додали в міністерстві.

З початку 2023 року моряки командного складу вже підтверджують або підвищують свою кваліфікацію та звання за новою процедурою в Адміністрації судноплавства. За новою процедурою послуги з дипломування вже отримали 20 тис. осіб командного складу. Понад 7000 моряків подали заяву онлайн через портал Дія.

Нагадаємо

На засіданні в середу уряд схвалив відповідну постанову про підготовку та дипломування моряків, якою функції з питань дипломування моряків передаються до Морської адміністрації, а також запускається процес ліквідації Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків та її представництв.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі