30-lypnia-mizhnarodnyi-den-druzhby-vsesvitnii-den-borotby-iz-torhivleiu-liudmy

30 липня: Міжнародний день дружби, Всесвітній день боротьби із торгівлею людьми

 • 30569 переглядiв

Сьогодні, 30 липня, усі жителі нашої планети, які цінують міцні та тривалі стосунки між людьми можуть долучитися до святкування Міжнародного дня дружби. Подія була започаткована Організацією Об’єднаних Націй у 2011 році.

Сьогодні, 30 липня, усі жителі нашої планети, які цінують міцні та тривалі стосунки між людьми можуть долучитися до святкування Міжнародного дня дружби. Подія була започаткована Організацією Об’єднаних Націй у 2011 році, пише УНН.

Першими ґрунтовно зацікавилися поняттям і змістом дружби філософи Стародавньої Греції. Зокрема, Арістотель виділяв три її типи — дружбу заради вигоди, дружбу для взаємного задоволення та дружбу, засновану на спільних цінностях. Сократ вважав, що друзів мають об’єднувати виключно пошуки істини й мудрості, а Платон стверджував, що люди з різних соціальних прошарків ніколи не зможуть бути друзями.

З 2013 року 30 липня відбуваються заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми.

У 2023 році статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми, отримали 118 українців. Зокрема, найбільше українці постраждали від: використання у збройних конфліктах – 55 випадків, трудової експлуатації – 22 випадки, сексуальної експлуатації – 11 випадків, залучення у злочинну діяльність – 17 випадків.

У першому кварталі статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми, отримали вже 43 українці.

Любителі рукоділля сьогодні можуть долучитися до Всесвітнього дня вишивки.

Вишивка – це давнє рукодільне народне мистецтво, яке полягає в прикрашанні певного матеріалу (тюль, шкіра, полотно, серпанок тощо) різноманітними візерунками.

Перші згадки про вишивку датуються І століття до нашої ери. Вишивка містить у собі інформацію щодо віри, обрядів, звичаїв, культури народу.

Українська вишивка сформувалась під впливом Візантії. За часів Київської Русі особливою популярністю користувалась вишивка срібними чи золотими нитками.

Любителі екстремального відпочинку 30 липня можуть відсвяткувати День сноркелінгу.

Сноркелінг – це  плавання під поверхнею води з маскою і дихальною трубкою і, зазвичай, з ластами.

Дата святкування обрана на честь того, що 30 липня 1932 року Джозеф Белчер подав заявку з отримання патенту на дихальну трубку для плавання під водою.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святих апостолів Сили, Силуана, Андроніка та інших.

Усі вони були священниками та богословами, провідували у багатьох землях, навернули у християнство велику кількість людей.

Іменини 30 липня святкують Анатолій, Семен, Іван, Валентин.

Популярні

Новини по темі

У Запоріжжі на ринку згоріли павільйон і два вантажівки

 • 18550 переглядiв

У російському курську пролунали вибухи

 • 35683 переглядiв