24-lypnia-mizhnarodnyi-den-turboty-pro-sebe-den-dvoiuridnykh-brativ-ta-sester

24 липня: Міжнародний день турботи про себе, День двоюрідних братів та сестер

 • 56125 переглядiв

Медична концепція турботи про себе була започаткована у 60-х роках минулого століття в Інституті Есален у Каліфорнії. Там у рамках цієї концепції акцент робили на альтернативну медицину та заняття йогою

Сьогодні, 24 липня, усі бажаючі жителі нашої планети можуть долучитися до Міжнародного дня турботи про себе, пише УНН.

Подія була започаткована у 2011 році та присвячена тому, що людина завдяки фізичним вправам, здоровому харчуванню, відсутності шкідливих звичок, помірному вживанню без рецептурних лікарських препаратів здатна сама підтримувати стан свого здоров’я на належному рівні та запобігти розвитку серйозних хвороб.

Медична концепція турботи про себе була започаткована у 60-х роках минулого століття в Інституті Есален у Каліфорнії. Там у рамках цієї концепції акцент робили на альтернативну медицину та заняття йогою.

В 1960-х роках цей заклад став інтелектуальним центром для обговорення нових підходів до охорони здоров’я з наголосом на альтернативну медицину та йогу.

У 1977 році концепція була підтримана на рівні Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Мова у першу чергу йшла про людей з психічними розладами, людей похилого віку, осіб з обмеженими фізичними можливостями. Для них турбота про себе стала проявом певної самостійності, а це у свою чергу покращувало їхній психоемоційний стан.

Також концепція стала доречною для подолання посттравматичних психологічних розладів людей, робота яких супроводжується серйозним емоційним навантаженням.

Також сьогодні можна долучитися до Дня двоюрідних братів та сестер. Подія була започаткована у США, але досить швидко стала популярною у багатьох країнах світу.

Двоюрідні брати і сестри часто стають нашими першими друзями, формуючи зв’язки ще в дитинстві, які можуть тривати все життя.

Любителі екстремальних еротичних розваг сьогодні святкують День БДСМ. Подію вперше відзначили у відомому БДСМ-клубі в Барселоні Rosas Cinco Club за ініціативи засновника клубу Курта Вальтера Фішера.

Ще 24 липня вважається Днем народження розчинної кави. Саме цього дня у 1938 році компанія Nestle розпочала масштабне виробництво цього напою.

Першим технологію розчинної кави у 1909 році запропонував американській хімік Джордж Луїс Вашингтон, і навіть почав її виробляти у невеликих обсягах.

В Україні з 2021 року 24 липня своє професійне свято відзначають працівники фінансової сфери.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святих мучеників Бориса та Гліба.

Борис та Гліб були молодшими синами князя Київської Русі Володимира. Після його смерті київський престол захопив інший син -  Святополк. Вважається, що саме він наказав вбити своїх зведених братів Бориса та Гліба.

За декілька років Святополка з трону скинув Ярослав Мудрий. Борис та Гліб були канонізовані у 1071 році.

Іменини сьогодні святкують Борис, Гліб, Микола, Роман, Христина.

Популярні

Новини по темі

Окупанти завдали удару по промисловій зоні Харкова

 • 106875 переглядiв

У Київській області працюють сили ППО

 • 37131 переглядiв