13-rokiv-za-gratamy-provede-kolaborantka-yaka-peredavala-okupantam-zashyfrovani-zvity-pro-dyslokatsiiu-zsu-pid-pokrovskom

13 років за ґратами проведе колаборантка, яка передавала окупантам "зашифровані звіти" про дислокацію ЗСУ під Покровськом

 • 16530 переглядiв

Колаборантку, яка передавала російським окупантам зашифровані донесення про дислокацію українських військ під Покровськом, засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки 13 років тюрми отримала ворожа інформаторка, яка діяла на найгарячішому напрямку Донеччини. Зловмисниця "зливала" рашистам геолокації опорних пунктів та вогневих позицій Сил оборони в районі Покровського. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Найбільше ворога цікавили місця зосередження підрозділів ЗСУ поблизу однієї з ключових доріг, яка забезпечує логістику міста з передовою,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що отримані відомості фігурантка передавала російській розвідці через "зв’язкового" - бойовика окупаційних угруповань рф, який воює на східному фронті. Для конспірованого спілкування з окупантом жінка використовувала заздалегідь обумовлений шифр. Наприклад, одна крапка у листуванні означала відповідь "так", а дві крапки – "ні".

Співробітники СБУ задокументували розвідувальну активність фігурантки і затримали її у березні 2023 року.

Як встановило розслідування, ворожою поплічницею виявилась мешканка Покровського району, яка публікувала антиукраїнські дописи в російських Телеграм-каналах. Через це вона потрапила у поле зору окупантів, які дистанційно залучили її до співпраці.

Під час обшуку в помешканні затриманої вилучено мобільний телефон та комп’ютер, який вона використовувала для комунікації з бойовиком.

На підставі зібраних доказів суд визнав її винною за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Окрім реального терміну ув’язнення у засудженої конфісковано все належне їй майно.

Передавала рашистам локації українських блокпостів поблизу Харкова: затримано інформаторку рф17.07.24, 10:38

Популярні

Новини по темі