13-rokiv-za-gratamy-provede-kolaborant-z-okupatsiinoho-mvs-rf-yake-diialo-pislia-zakhoplennia-balaklii

13 років за ґратами проведе колаборант з окупаційного "мвс рф", яке діяло після захоплення Балаклії

 • 20667 переглядiв

Колишнього співробітника місцевої тепломережі в Балаклії Харківської області, який співпрацював з російськими окупаційними військами та брав участь у рейдах і репресіях проти цивільних, засуджено до 13 років позбавлення волі за колабораціонізм.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки 13 років ув’язнення отримав ще один колаборант, який співпрацював з рф під час окупації Балаклії на Харківщині. Після закінчення строку апеляції, вирок вступив у законну силу. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пишне УНН.

За даними військової контррозвідки СБУ, засудженим є колишній працівник місцевої тепломережі, який після захоплення громади вступив до окупаційного "мвс рф". Там його призначили до складу так званого "загону швидкого реагування", який проводив масові репресії проти мешканців міста,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Разом з окупантами він брав участь в облавах на місцевих жителів, які виступали проти кремлівського режиму. Під час таких "рейдів" людей викрадали до російських катівень та грабували їхні помешкання під виглядом "обшуків".

За співпрацю з агресором він отримував від керівництва окупаційного органу "зарплату" в російських рублях.

Після звільнення Балаклії колаборант спочатку "заліг на дно" за адресою тимчасового проживання, а потім намагався втекти до селища Першотравневе на Харківщині. Там він планував переховуватись від правосуддя.

Однак, йому це не вдалося. Співробітники військової контррозвідки СБУ встановили його місцезнаходження і затримали навесні 2023 року.

За матеріалами СБУ суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив йому 13 років тюрми.

Викрали майже 1,5 млн грн з рахунків загиблих українських військових: затримано банду шахраїв09.07.24, 13:33

Популярні

Новини по темі