11-kvitnia-den-pidvodnoho-chovna-mizhnarodnyi-den-animeshnyka

11 квітня: День підводного човна, Міжнародний день анімешника

 • 90303 переглядiв

У 1900 у США був спущений на воду підводний човен, який сконструював винахідних Джон Філіп Холланд. 16-метрова субмарина була оснащена бензиновим двигуном внутрішнього згоряння для надводного плавання і електродвигуном з живленням від акумуляторів для плавання під водою.

Сьогодні, 11 квітня, усі шанувальники військової техніки можуть долучитися до відзначення Дня підводного човна, пише УНН.

Саме 11 квітня 1900 року у США був спущений на воду перший підводний човен, який сконструював винахідних Джон Філіп Холланд.

16-метрова субмарина була оснащена бензиновим двигуном внутрішнього згоряння для надводного плавання і електродвигуном з живленням від акумуляторів для плавання під водою.

Ідея створити транспортний засіб, який би пересувався під водою, з’явилася у людей ще у стародавні часи. Вважається, що в армії Олександра Македонського були інженери, які сконструювали декілька пристроїв, за допомогою яких людина декілька хвилин могла пересуватися під водою.

Перший робочий прототип субмарини створив у 1620 році винахідник Корнеліус Дреббель для англійського короля Якова І.

У 1801 році американський винахідник Роберт Фултон сконстроював два своїх робочих прототипи підводного човна і представив їх Наполеону Бонапарту.

Декілька прототипів субмарин використовувалися у бойових діях під час Громадянської війни в США.

Початок Першої світової війни стимулював виробництво та вдосконалення конструкцій підводних човнів.

21 січня 1954 року був спущений на воду та прийнятий до ВМФ США перший у світі атомний підводний човен "Наутілус".

Любителі мультфільмів сьогодні можуть долучитися до Дня анімешника

Аніме – це японська анімація, котра відрізняється більш дорослою спрямованістю. Цей стиль має багато жанрів. Створюють як серіали, так і фільми, найчастіше в аніме екранізують японські комікси. Анімешник – це, у свою чергу, прихильник аніме-мистецтва.

У День анімешника шанувальники японської мультиплікації збираються та організовують різноманітні тематичні конкурси, акції, флешмоби, масові перегляди аніме, костюмовані вечірки тощо.

Шанувальники старих музичних записів сьогодні можуть відзначити День пам'яті музики на касетних носіях або День восьмітрекової стрічки.

Касета була винайдена 1962 року бельгійською командою Phillips, представлена на європейському ринку 1963 року і з'явилася в Америці в листопаді 1964 року.

Стерео 8-касетні картриджі (широко відомі як 8-доріжкові) з'явилися на ринку США 1965 року. Як і касетна стрічка, 8-доріжкова стрічка - це магнітний аналоговий музичний пристрій.

Але з моменту своєї появи і до того, як її витіснила компакт-касета, термін служби 8-доріжкової стрічки становив майже 20 років, і нею користувалися мільйони людей.

Також сьогодні, у четвер другого повного тижня квітня відзначається Міжнародний день спеціальних бібліотек започаткований у 1991 році.

Спеціальні бібліотекарі є експертами в певній предметній галузі та надають спеціалізовані інформаційні послуги своїм організаціям, клієнтам або користувачам. Такі спеціалісти працюють у різних середовищах, включаючи корпорації, державні установи, дослідницькі установи, некомерційні організації та бібліотеки.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті священномученика Антипи Пергамського.

Антип жив за часів римського імператора Нерона і був учнем Іоанна Богослова. Чоловік проводив таємні богослужіння, проповідував і навертав людей у християнство.

Язичницькі жерці схопили Антипа та кинули до розпеченої печі. За переказом, вогонь не торкнувся тіла проповідника, він помер своєю смертю.

Вночі тіло Антипа забрали християни та таємно поховали. У V столітті на могилі Антипа збудували церкви. Вважається, що мощі священномученика мають цілющі властивості.

Іменини 11 квітня святкують Антип, Петро Микола, Іван.

Популярні

Новини по темі

Літаки окупантів МіГ-31К злетіли з аеродрому рф

 • 56790 переглядiв

У Запорізькій області сталися вибухи

 • 59622 переглядiв

У Харкові пролунала серія вибухів

 • 60615 переглядiв

Ракета рф випущена в бік Миргорода

 • 100215 переглядiв