saudi-arabia-along-with-a-number-of-opec-countries-resists-ambitious-resolutions-at-cop28

Saudi Arabia, along with a number of OPEC countries, resists ambitious resolutions at COP28

 • 57417 переглядiв

Saudi Arabia and some OPEC countries resist decisive climate action at COP28, and European ministers express frustration. The conference is overshadowed by tensions over fossil fuel divestment and concerns about OPEC's undue influence.

На кліматичній конференції Кліматична конференція продовжує дебати, які раніше розпалювали лист нафтового картелю ОПЕК до своїх держав-членів, який закликав заблокувати амбітні резолюції щодо поступової відмови від викопного палива – вугілля, нафти та газу. . Це викликало негативну реакцію європейських міністрів, передає УНН з посиланням на Financial Times і Finance Yahoo .

Подробиці

Нафтовий картель ОПЕК, за даними Financial Times, вказує на те, що поточні переговори на COP28, спрямовані на "невиправданий і непропорційний тиск на викопне паливо", - це викликало викопне паливо", що викликало негативну реакцію європейських міністрів.  

На думку кількох учасників переговорів, Саудівська Аравія перешкоджає головним кліматичним переговорам ООН щодо клімату та чинить тиск на їх президентство, Об’єднані Арабські Емірати намагаються змістити фокус від країн-виробників нафти та газу, а Султан Аль Джабер, який є президентом COP28 і головою Національної нафтової компанії Абу-Дабі. Кажуть, що компанія Абу-Дабі перебуває під "сильним тиском" з боку Саудівської Аравії. Саудівська Аравія.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Візит Путіна Візит Путіна в ОАЕ та Саудівську Аравію: зміцнення нафтової співпраці та спроба протидіяти спробам Заходу ізолювати Росію

Що кажуть європейські міністри 

Тереза ​​Рібера, віце-прем'єр-міністр Іспанії та співголова переговорної групи ЄС COP28, заявила, що "це огидно, що країни ОПЕК намагаються поставити планку там, де вона повинна бути".

Міністр енергетики Франції Агнес Аньєс Паньє-Рунаш, міністр енергетики Франції, заявила, що вона "приголомшена" та "розгнівана" поштовхом ОПЕК.

Я очікую, що президент [COP28] не буде вражений цими заявами та досягне угоди, яка підтвердить чітку мету поступової відмови від викопного палива

- сказав Паньєр-Руначер.

Міністр закордонних справ Німеччини Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала Саудівську Аравію, а також вказавши на Китай, не перешкоджати прийняттю амбітних резолюцій на кліматичній конференції.

В інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk Бербок заявив, що "ми ще не там, де ми повинні бути наприкінці цієї кліматичної конференції", а також вказав на відповідальність "маленьких острівних держав, з яких людей уже евакуюють, тому що берегові лінії відриваються". "

Щоб підсумувати

Раніше УНН повідомляв, що на кліматичній конференції ООН (COP28) делегати домовилися про створення фонду допомоги країнам, що розвиваються. Генеральний секретар Генеральний секретар ООН Гутерріш закликає лідерів підтримати фонд, який спрямований на забезпечення кліматичної справедливості для вразливих верств населення

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: 2023 рік стане найтеплішим за всю історію спостережень - Коперник

Ihor Telezhnikov

Society

    Popular

    NABU accused of violating presumption of innocence in Solskyi case

     • 109983 переглядiв

    Russian army attacks Kherson again: explosions were heard

     • 57786 переглядiв

    News by theme

    Austria is ready to ease veto on Romania and Bulgaria's accession to Schengen

     • 89295 переглядiв

    Netanyahu talks to Putin amid growing tensions between Israel and Russia

     • 104292 переглядiв

    Syryskyi: Enemy continues offensive along the entire frontline

     • 106023 переглядiв

    No shortage of electricity, no planned outages are expected - Ministry of Energy

     • 45752 переглядiв

    China and the Philippines exchange accusations of attacking their ships

     • 45797 переглядiв