ukenru
zvit-nkrekp-po-tarifakh-ta-stvorennya-byuro-ekonomichnoyi-bezpeki-plan-roboti-vr-na-sogodni

Звіт НКРЕКП по тарифах та створення Бюро економічної безпеки: план роботи ВР на сьогодні

 • 21545 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Парламентарі на пленарному засіданні Верховної Ради у четвер, 28 січня, планують заслухати інформацію від НКРЕКП щодо тарифної політики, а також розглянути законопроект про створення Бюро економічної безпеки. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний.

Деталі

У Верховній Раді заслухають інформацію НКРЕКП про реалізацію законів України в частині реформ на ринку електричної енергії та природного газу, здійснення в межах повноважень тарифної політики та необхідні заходи щодо захисту інтересів споживачів. Також розглянуть проект постанови про захист населення у зв’язку з підвищенням цін на комуналку.

Законопроекти, які розглянуть у першому читанні:

  • щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання;
  • щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності СБУ;
  • щодо завершення конкурсних процедур на зайняття посад суддів місцевих судів;
  • щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування;
  • щодо вдосконалення порядку діяльності третейських судів та підвищення відповідальності третейських суддів з метою відновлення довіри до третейського розгляду.

Як повідомляли в Мін’юсті, створено спеціальну комісію з питань правової реформи, колегіально приймаються рішення та розробляються законопроекти щодо реформування судової системи.

Міністерство знов спробує провести реформу третейських судів.

Законопроекти, які розглянуть у другому читанні:

  • про Бюро економічної безпеки України;
  • щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі;
  • щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості.

Нагадаємо, як заявляв голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, Бюро економічної безпеки повинно замінити собою багато підрозділів СБУ.

Окрім того, планують включити до порядку денного та прийняти рішення щодо законопроекту про Національний план вакцинації населення України проти COVID-19.

Додамо, вчора, 27 січня, у ВР звітував Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль який заявив, що вакцинацію розпочнуть у лютому. Проте, в уряді вкотре не назвали точної дати початку процесу.

Українські Національні Новини

Політика