zsu-daly-yevropi-chas-dlia-vidnovlennia-viiskovoho-potentsialu-v-op-zaklykaly-prodovzhyty-viiskovu-pidtrymku-ukrainy

ЗСУ дали Європі час для відновлення військового потенціалу: в ОП закликали продовжити військову підтримку України

 • 36407 переглядiв

Завдяки Україні, яка тримає російську агресію на кордоні ЄС, Європа може відновити свою військову міць для ефективного протистояння рф. Про це у своєму Telegram-каналі заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, передає УНН.

Деталі

Він підкреслив, що вже навіть генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр закликає німців готуватися до оборонної війни. Водночас німецький посадовець визнає, що в нинішньому стані німецька армія не здатна захистити свою країну та союзників по НАТО.

Це і є єдині справжні реалії. Які, до речі, чудово розуміє й рф, чому й поводилася у Європі завжди зухвало 

- наголосив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина продовжить підтримувати Україну, навіть якщо інші "почнуть вагатися" - Шольц

За його словами, десятиліття спокійного життя у Європі змусили багатьох вірити в можливість вічного миру, дієвість міжнародного права й бізнес-орієнтованість тієї ж сировинної росії

Всі помиляються, але на виправлення цієї помилки підуть роки – побудова армії, здатної протистояти російській воєнній машині, вимагає часу. Зараз цей час Європі дарує ефективний спротив України. ЗСУ довели, що можуть, уміють і будуть нищити російські мілітарні спроможності й надії на домінування. Дайте нам необхідний ресурс, і Україна стане неприступною стіною, яка дасть змогу перебудувати глобальну безпеку

- заявив  радник керівника Офісу президента.

Доповнення

Днями генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр В інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung заявив про недоліки в підготовці німецьких збройних сил до оборони країни і НАТО, і це треба змінювати.

За його словами, повернення до часів, що передували великому російському вторгненню в Україну, вже не буде. Німеччина повинна звикнути до думки, що "одного дня нам, можливо, доведеться вести оборонну війну".

Нагадаємо

Держсекретар США Блінкен попередив, що життєво важливо зупинити росію в Україні, щоб запобігти нападу на країни НАТО, і підкреслив успіхи українських військ. 

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Робота нашої ППО: голова ОВА про вибух в Дніпропетровську

     • 33414 переглядiв