zhodnykh-rosiiskykh-natsmenshyn-v-ukraini-nemaie-i-ne-mozhe-buty-holova-verkhovnoi-rady

Жодних російських нацменшин в Україні немає і не може бути – голова Верховної Ради

 • 5277 переглядiв

Закон про нацменшини не буде поширюватися на представників народу країни-агресорки. Про це в ефірі телемарафону сказав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає кореспондент УНН.

Жодних російських національних меншин в Україні наразі немає і не може бути. Ми не готові навіть вести дискусію про будь-які виключення, тому що представники народу, який на сьогодні чинить геноцид українського народу, робить агресію та війну проти України, не можуть мати жодних привілеїв у нашій країні щодо будь-яких нюансів, пов'язаних із їхньою національною меншиною.

голова Верховної Ради Руслан Стефанчук

Він пояснив, що ухвалений у грудні 2022 року закон про національні меншини (спільноти) України не поширюється на нацспільноти, які представляють країну-агресора.

Також він зазначив, що Україна порозумілася з Венеціанською комісією та Європейською комісією щодо дії положень цього закону. Він додав, що обидві комісії дослухалися аргументів української сторони щодо того, що закон про нацменшини має ґрунтуватися на принципі взаємоповаги. За його словами, якщо російський народ не демонструє поваги, а навпаки - здійснює агресію проти України, то його права мають бути ущемлені в цій частині.

Читайте також: Рада ухвалила новий законопроект про нацменшини

Анастасія Рябоконь

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На кордоні з білоруссю всі пункти пропуску заміновані - ДПСУ

     • 4052 переглядiв

    Роками ґвалтував доньку: судитимуть жителя Дніпра

     • 2931 переглядiв

    Міноборони продовжує проект з рекрутингу до ЗСУ: є нова угода

     • 2696 переглядiв