zhnyva-v-ukraini-ydut-na-2-3-tyzhni-ranishe-cherez-pohodni-umovy-minahropolityky

Жнива в Україні йдуть на 2-3 тижні раніше через погодні умови - Мінагрополітики

 • 20264 переглядiв

Збір врожаю в Україні відбувається на 2-3 тижні раніше звичайного. Це пов'язано з ранньою весною та відсутністю затяжних дощів під час жнив, що дозволило завершити збір ранньої групи культур на 95% вже на початок серпня.

Збір врожаю в Україні відбувається на 2-3 тижні раніше звичайного. Це пов'язано з ранньою весною та відсутністю затяжних дощів під час жнив, що дозволило завершити збір ранньої групи культур на 95% вже на початок серпня. Про це заявив в ефірі телемарафону в.о. міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, пише УНН.  

Деталі

"Дійсно, збирається десь на 2-3 тижні раніше. Це пов'язано з декількома факторами. Один з них - це рання весна. Тобто, раніше, ніж зазвичай, відновилася вегетація цього року. Відповідно, швидше рослини розвивалися. А також другий фактор - це те, що не було значної кількості опадів затяжних під час збору врожаю. Тому що якщо, наприклад, у липні є часто дощі, то збір врожаю також затягується. Фактично, поєднання цих двох факторів - раннє відновлення вегетації та відсутність затяжних опадів у період збору врожаю - дозволили сьогодні, на початок серпня, говорити, що по ранній групі жнива на 95% уже завершені", - сказав Висоцький. 

Вплив спеки на врожай: ранні культури постраждали менше, втрати пізніх можуть сягнути 10-15%07.08.24, 18:02

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Навчальний рік у Києві розпочнеться 1 вересня – Кличко

     • 16598 переглядiв

    Фільм "Я, "Побєда" і Берлін" тепер доступний на Netflix

     • 9418 переглядiв

    Для половини українців дефіцит кадрів став проблемою

     • 15312 переглядiв