ukenru
zhiteli-kiyivschini-naychastishe-otrimuyut-vidmovu-v-subsidiyi-cherez-borgi-i-nedostovirni-dani

Жителі Київщини найчастіше отримують відмову в субсидії через борги і недостовірні дані

 • 15878 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Майже 19 тисяч жителів Київської області отримали відмову в наданні субсидії на оплату комунальних послуг через борги з оплати послуг ЖКГ, недостовірні дані, зазначені в декларації або через переїзд. Про це повідомила прес-служба Київської обласної державної адміністрації у відповіді на запит кореспондента УНН.

За даними КОДА, найбільш розповсюдженими причинами відмови у наданні субсидій є заборгованість субсидіанта зі сплати обов’язкової частки платежу за комунальні послуги, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; недостовірні дані в декларації, що вплинули на встановлення права на житлову субсидію або визначення її розміру на суму, яка перевищує 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також у субсидії відмовляють у разі виникнення обставин, що унеможливлюють надання субсидії – наприклад, у разі переїзду домогосподарства в інший будинок чи в інше місце, або у разі, якщо під час вибіркового обстеження соціальний інспектор виявив ознаки порушення закону щодо призначення субсидії або визначення її розміру на суму, яка перевищує 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім того, в КОДА повідомили, що протягом опалювального сезону 2018-2019 років субсидію отримували 216300 домогосподарств, тоді як 18934 домогосподарствам у такому праві відмовили.

Нагадаємо, українців не будуть позбавляти субсидії у випадку наявності боргу, який утворився через незаконні донарахування з боку облгазів за спожитий газ.

У випадку виникнення заборгованості в оплаті комунальних послуг, при отриманні субсидії, українців переводитимуть на безготівкову форму отримання субсидії.

Українські Національні Новини

Економіка