Деталі
"Протягом 9 місяців 2021 року в області проведено 58 тис. 644 дослідження на визначення загального холестерину", - розповіли в ОДА.
Зокрема, в містах Хмельницький, Кам'янець-Подільський та Нетішин було здійснено 19 тисяч 40 досліджень. Натомість, в обласних закладах було проведено 13 тисяч 610 досліджень.
"Вищезазначені обстеження проводилися на безоплатній основі", - наголосили в облдержадміністрації.
Додамо
При COVID-19 підвищується ризик збільшення в’язкості крові, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, які навантажують печінку, а також регулярно вимірювати рівень холестерину. Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини.
Загалом червоне м’ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.
МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.
Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом, повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати.
У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.