ukenru
zhinka-zaginula-u-rezultati-tsiklonu-v-bavariyi

Жінка загинула у результаті циклону в Баварії

 • 9273 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Штормовий циклон у Німеччині призвів до людських жертв. У результаті падіння дерева в федеральній землі Баварія в неділю, 23 вересня, загинула 78-річна жінка. Нещасний випадок стався в кемпінгу в громаді Ебрахімі, повідомили представники поліції округу Верхня Франконія, якого циклон досяг близько 17 годин за київським часом, інформує УНН із посиланням на Deutsche Welle.

Зі цього моменту екстрені служби отримали близько 300 дзвінків. Зокрема, в районі Пегніц було тимчасово зупинено рух по федеральній шосейній дорозі B2. Проїжджа частина заблокована зірваної із пивоварного заводу покрівлею. У Поттенштайне ряд житлових будинків пошкоджені деревами, що впали.

У Епфенбахе в землі Баден-Вюртемберг на автомобіль із пасажирами впало дерево. Дитина отримала серйозні поранення, її відправили до лікарні на вертольоті. За даними поліції, інші троє пасажирів не постраждали.

У той же час офіційний представник чеської національної компанії-розподільника електроенергії "Чеські енергетичні підприємства" Соня Голінгерова повідомила, що аварії у системі поставок електрики у Чехії, викликані шквальним вітром, залишили без світла 140 тисяч сімей.

"Ми зафіксували 120 аварій на лініях високовольтних передач і сотні менш значних пошкоджень у системі електропостачання споживачів, - зазначила офіційний представник. - Вони викликані шквальним вітром, який місцями набув чинності урагану. Без світла залишилося приблизно 140 тис. сімей і комерційних об'єктів".

У ліквідації аварій беруть участь сотні співробітників оперативно-ремонтних служб "Чеських енергетичних підприємств". Їх роботу ускладнюють дощі та зливи у більшій частині території країни. У деяких її районах поки не слабшають і пориви шквального вітру.

Проте, за словами Соні Голінгеровой, протягом понеділка більшість аварій в національній електромережі має бути усунуто, якщо погода в республіці покращиться.

Як раніше інформував УНН, біля берегів Литви у Балтійському морі шукають зниклих яхтсменів.

Українські Національні Новини

Новини Світу