zhinka-ne-zdatna-zalizty-v-kabinu-yak-u-kyivskomu-metropoliteni-vidreahuvaly-na-seksystskyi-skandal

“Жінка не здатна залізти в кабіну”: як у Київському метрополітені відреагували на сексистський скандал

 • 143295 переглядiв

Киянка, яка хотіла влаштуватись на посаду машиністки у "Київському метрополітені", зіткнулась із сексизмом. Один із "начальників" сказав, що не хоче брати на роботу жінок, бо ті, моявляв, "не здатні залізти в кабіну". У Київському метрополітені відреагували на сексистські висловлювання свого співробітника і запевнили - з керівником з депо поспілкувались і "цей момент вже пропрацювали", передає УНН.

Деталі

У соцмережі Х спалахнув скандал. Ніно Назарова, яка прийшла на співбесіду на посаду машиністки у Київському метрополітені, була висміяна за бажання отримати "чоловічу роботу".

За її словами, на співбесіду в метрополітен з 20 запрошених дівчат прийшло лише три, а чоловіків на цей день не запрошували. Вона переконана, що така мала кількість жінок прийшла, бо під час телефонної розмови "начальник", як вона його назвала, висміював їхнє бажання приєднатися до колективу та розповідав, що "жінка не здатна залізти в кабіну".

"Зі слів начальника, вся ця ідея з набором жінок машиністками — політична і не має нічого спільного з реальністю. На жаль, дійсно мало жінок прийшло на співбесіду, але це і не дивно, бо ще з першого дзвінка було зрозуміло, що нас там не чекають. Йти туди, де тобі не раді, не дуже то і хочеться", - додала вона.

Вона пише, що "начальник" відверто розповів, чому він не планує брати жінок на роботу, про нестачу працівників через мобілізацію та, що між чоловіком і жінкою віддасть перевагу першому.

У столичному метрополітені журналісту УНН розповіли, що вони провели з "начальником" бесіду щодо цієї ситуації

"Ми поспілкувались з цим керівником з оболонського депо і вже відправили двох жінок на посаду машиніста на медогляд. Потрібно розуміти, що ми не можемо відтворити детально діалог цього конфлікту. Для себе ми зробили важливий висновок, що так чи інакше таких проявів немає бути взагалі і не важливо, чи це метрополітен чи інша установа. Зі свого боку ми цей момент пропрацювали", - зазначили у пресслужбі КП.

За їх словами, вони провели роботу для покращення комунікації аби більше таких ситуацій не було.

"Ми розуміємо, так не повинно бути. Ми будемо робити все, для того, щоб комунікація ставала тільки кращою", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо

У "Київпастрансі" є дефіцит фахівців робітничих професій. Відсоток нестачі кадрів сягає 27%. У столичному метрополітені є орієнтовно 1100 вакансій, що складає 15% від загального штатного розпису підприємства.

Ірина Колеснік

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Ураган "Берил" обрушився на Мексику

     • 15598 переглядiв