ukenru
zheleznyak-rozpoviv-koli-verkhovna-rada-bude-rozglyadati-pitannya-schodo-nakladennya-sanktsiy-proti-1xbet

Железняк розповів, коли Верховна рада буде розглядати питання щодо накладення санкцій проти 1xBet

 • 218121 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк заявив у ексклюзивному коментарі журналістам УНН, що питання щодо накладення санкцій проти проросійського букмекера 1xBet, який і досі функціонує в Україні, буде обговорюватися у Верховній раді вже наступного місяця.

Цитата

“3 жовтня у нас буде заслуховування голови Бюро економічної безпеки на комітеті, навіть на двох: під час спільного засідання нашого комітету (з питань фінансів, податкової та митної політики, - ред.) та правоохоронного. Під час засідання в тому числі спитаємо і про це (1xBet, - ред.)”, - повідомив Железняк.

Нардеп підкреслив, що займатися питанням функціонування в України букмекерської компанії з російським корінням має НАЗК, БЕБ, СБУ та КРАІЛ.

“Якщо буде підтверджуватися власність росіянами будь-якої компанії в Україні, то зараз ця власність має перейти до держави в управління АРМА і потім або продана, або якщо це грошові активи –конфіскована державою. І тут немає жодної різниці це беттінгова компанія чи будь-яка інша. Підхід має бути однаковий”, - наголосив перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Контекст

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей наразі не знайшла підстав, аби ініціювати введення санкцій проти букмекерської контори 1xBet попри її російське коріння.

Водночас накласти санкції на букмекера та націоналізувати його активи вже закликають народні обранці.

Раніше розібратися з 1xBet закликали спортсмени, військовослужбовці та громадські діячі.

Однак попри анулювання ліцензії, всі сайти-дзеркала 1xBet і досі доступні для українських гравців: на них можна робити ставки, грати в онлайн-казино та ігри, а на компанію так і не наклали санкції.

Українські Національні Новини

Політика