ukenru
zelenskyi-u-nas-zakinchylys-vsi-rakety-yaki-zakhyshchaly-trypilsku-tes

Президент: у нас закінчились всі ракети, які захищали Трипільську ТЕС

 • 23151 переглядiв

Зеленський заявив, що в України закінчилися ракети для захисту Трипільської ТЕС, що дозволило ворогу повністю зруйнувати її.

Ворогу вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС, оскільки повністю закінчились ракети для її захисту, заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю PBS, передає УНН

"Трипільська ТЕС, а від неї залежить світло в Київському регіоні. Летіло 11 ракет, перші 7 ми знищили, 4 знищили Трипілля. Чому? Тому що було ракет "нуль". У нас закінчились всі ракети, які захищали Трипілля" , - заявив Зеленський. 

Доповнення 

Через ракетну атаку рф зруйнована Трипільська ТЕС. ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що росіяни для удару по Трипільській ТЕС використали найновіші дозвукові ракети Х-69.

Голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" заявив, що відновлення Трипільської ТЕС, яка була зруйнована російським ракетним ударом, без надання Україні систем протиповітряної оборони є "марною справою".

Речник Повітряних сил Ілля Євлаш повідомив, що ракета Х-69, якою, ймовірно, росіяни вдарили по Трипільській ТЕС, є покращеною версією ракети Х-59. Втім ще встановлюється, якою саме ракетою росіяни завдали удару по ТЕС.