zelenskyi-pryvitav-ukrainskykh-khrystyian-zakhidnoho-obriadu-iz-velykodnem

Зеленський привітав українських християн західного обряду із Великоднем

 • 40481 переглядiв

Президент Зеленський привітав українських християн західного обряду з Великоднем, висловивши надію на мир і силу протистояти російському терору, незважаючи на триваючі ракетні обстріли.

Сьогодні християни західного обряду святкують Великдень, з цієї нагоди Президент України Володимир Зеленський привітав усіх зі святом, пише УНН.

Деталі

​​Вітаю українців і всіх християн, які відзначають Великдень сьогодні.  Свято, що нагадує нам про силу духу, яка не дозволить темряві перемогти. Не дасть затьмарити волю. І яка об’єднує – об’єднує сім’ї, народи та континенти.

- написав Президент.

Він додав, що не буває зараз ночі й дня, коли російський терор не намагався б зламати наше життя.

Цієї ночі – знову ракети, знову "шахеди" проти людей.  Але ми захищаємось, ми витримуємо, наш дух не здається і знає, що можна відвернути загибель. Життя може перемогти.Хай сьогодні будуть почуті всі молитви про захист від зла. Хай віра єднає всі добрі серця та зміцнює тих, хто захищає свій дім. І хай ближчим стане справжній мир для всієї нашої України та всіх народів, які страждають від воєн.

 - завершив він.

Додатково

Сьогодні відзначається Воскресіння Господнє, яке є одним з найважливіших свят для християн. У 325 році відбувся перший Вселенський собор у місті Нікеї, на якому було вирішено святкувати Великдень у першу неділю після весняного рівнодення та повного місяця.

Ця дата є "пересувною", оскільки не має постійного календарного положення і може припадати на період з 4 квітня до 8 травня.

У XVI столітті католики перейшли на григоріанський календар, що змінило систему літочислення, тож вони святкують Великдень раніше, ніж християни, які користуються юліанським або новоюліанським календарем.

Популярні

Новини по темі