ukenru
zelenskiy-zaprosiv-fon-der-lyayyen-vzyati-osobistu-uchast-u-samiti-krimskoyi-platformi

Зеленський запросив фон дер Ляйєн взяти особисту участь у саміті "Кримської платформи"

 • 14953 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський сьогодні провів телефонну розмову з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, під час якої запросив політика взяти особисту участь в установчому саміті "Кримської платформи". Про це повідомляє пресслужба Глави держави, передає УНН.

Цитата:

"Володимир Зеленський також докладно ознайомив Урсулу фон дер Ляєн з ініціативою щодо започаткування "Кримської платформи" та запросив її взяти особисту участь в установчому саміті, який відбудеться у серпні 2021 року у Києві", - повідомили в пресслужбі.

Деталі

Саміт “Кримської платформи”, у якому запланована участь лідерів іноземних держав, відбудеться 23 серпня 2021 року.

Раніше керівництво України оголосило про створення міжнародного майданчику, який опікуватиметься проблемами Криму — Кримської платформи. Кримська платформа має стати новим міжнародним форматом для підвищення ефективності та координації дій міжнародного співтовариства з деокупації Криму і захисту прав та інтересів кримчан.

Кримська платформа має працювати на кількох рівнях. Перший — найвищий політичний рівень, до якого долучаться глави іноземних держав. Другий — рівень глав МЗС та міністрів оборони. Третій — міжпарламентський рівень. І четвертий — рівень експертів.

Міністерство закордонних справ повідомило, що бачить Росію частиною “Кримської платформи”, оскільки з нею доводиться вести переговори щодо деокупації півострова.

Українські Національні Новини

Політика