ukenru
zelenskiy-zaprosiv-estoniyu-priyednatisya-do-rozsliduvannya-voyennikh-zlochiniv-rf-v-ukrayini

Зеленський попросив Естонію приєднатися до розслідування воєнних злочинів рф в Україні

 • 75708 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський попросив Естонію приєднатися до розслідування воєнних злочинів російської армії на території України. Про це він сказав під час звернення до політиків та народу Естонії, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Я прошу вашу державу, ваших спеціалістів приєднатися до роботи спільної групи, яка створена для розслідування воєнних злочинів російської армії на території незалежної України. Технічна експертна підтримка є незамінною зараз, коли кількість воєнних злочинів вже сягає десятків тисяч. Це розстріл мирних людей, катування, зґвалтування, бомбардування пологових будинків, спалення складів з їжею, артилерійські розстріли укриттів", - розповів Зеленський.

Деталі

За його словами, всі ці воєнні злочини Україна розслідує.

"Ми встановимо всіх винних, знайдемо їх, скільки б часу нам би не знадобилося на це. Але Якщо ми будемо робити це з вами, спільно з іншими європейськими державами, ми зможемо це зробити значно швидше", - зазначив Зеленський.

Доповнення

До Львова прибули технічні та наукові жандарми із Франції, які займатимуться розслідуванням воєнних злочинів російських окупантів у Київській області.

До Міжнародного кримінального суду у Гаазі через воєнні злочини росії звернулося вже 42 країни.

Українські Національні Новини

Суспільство