ukenru
zelenskiy-situatsiya-na-skhodi-skladna-cherez-brak-vidpovidnoyi-zbroyi

Зеленський: ситуація на Сході складна через брак відповідної зброї

 • 146307 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Ситуація на Сході України залишається складною через бракування відповідної зброї для української армії. Про це під час спільного брифінгу з Президентом Словаччини Зузаною Чапутовою заявив Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

“Щодо планів рф, то нам все одно, які в них плани. На Сході нам важко через те, що бракує кількості відповідної зброї. Ми не прив’язуємось до дат деокупації. Ми прив’язуємось до людей. Якщо наші плани з деокупації будуть пов’язані з десятками тисяч загиблих наших людей, то ми будемо чекати відповідну зброю, щоб зберегти по максимуму наших людей. Саме вони деокупують території. Бо ці території без живих українців нам, чесно кажучи, не в приоритеті”, – заявив Зеленський.

Деталі

За словами Голови держави, окупанти зосередили на Сході України найбільшу кількість військової техніки, формувань, батальйонів російської федерації та сепаратистських угрупувань.

“Про плани російської федерації, прив’язані до дат, до символів, або ще до чогось - ми багато з вами чули. Іноді цій державі це вдається. В Україні не вдалося, хоч вони запевнювали всіх і за три дні захопити Київ, і інші наші міста. На жаль, деякі наші міста були окуповані. Ми вважаємо, тимчасово окуповані… Наші плани зрозумілі: ми будемо деокуповувати всю нашу територію, яка належить історично нам. Це наш план”, – наголосив Президент України.

Доповнення

У Міністерстві оборони України повідомили, що у Донецькій та Луганській областях бої досягли максимальної інтенсивності. Найзапекліші бої точаться на Сєвєродонецькому, Бахмутському і Курахівському напрямках.

Українські Національні Новини

Політика