zelenskiy-poperediv-scho-rf-mozhe-rozvyazati-viynu-na-balkanakh-schob-vidvolikti-uvagu-zakhodu-vid-ukrayini

Зеленський попередив, що рф може розв’язати війну на Балканах, щоб відволікти увагу Заходу від України

 • 28616 переглядiв

Деталі

За словами Зеленського, росія намагається усіма силами відвертати увагу від війни в Україні, щоб поділити світову допомогу, зокрема гуманітарну між багатьма країнами. Одне з масштабних «відволікань» це війна Ізраїлю проти ХАМАС, яка розпочалася не без участі рф.

Наразі в інформаційному просторі цей конфлікт на Близькому Сході обговорюється потужніше за все інше, проте Зеленський просить звернути увагу і на інші країни світу, де росія може черговий раз дестабілізувати ситуацію для відвернення уваги від власних злочинів.

Цитата

«Зверніть увагу на Балкани. Повірте, ми отримуємо інформацію. У росії довгий план. Близький Схід, другим відволіканням уваги будуть Балкани, принаймні якщо країни світу зараз нічого не зроблять, то буде знову такий вибух. І знову, це не нова історія. В їх стосунках криза і вона давно. Тому росія буде вкладатися для того, щоб одна країна Балкан сьогодні воювала з іншою»,- сказав Володимир Зеленський. 

Також він додав:

«В Молдові – те саме. Показати, що щось там було неправильно під час виборів. Для чого? Щоб визнати вибори неконституційними. Щоб було що? Щоб було знесення діючої влади. Знесення влади, яка є проєвропейська, яка не проросійська. Ось що робить росія. Таких кроків у росії дуже багато і вона це робить паралельно». 

Наостанок президент України зазначив, що аналогічна ситуація з дестабілізації з боку рф відбувається в Африці за участі «вагнерівців». 

«Ви повинні знати, що є майданчик в білорусі для тренування вагнерівців. Вони там тренуються спеціально для Африки. Спеціально для Африканського континенту, щоб розгойдувати ситуацію. Є такий майданчик в білорусі і це факт»,- підсумував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдепі США відповіли на занепокоєння щодо відвернення ситуацією на Близькому Сході уваги від України

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Байден вдруге назвав Сі Цзіньпіна "диктатором"

     • 73093 переглядiв